برای پیدا کردن پاسخ سؤال شغل بازاریابی چیست، ابتدا به تعریف فرد بازاریاب میپردازیم و سپس بهترین تعریف و همه چیز در مورد بازاریابی را توصیف می کنیم. توضیح حول آن درباره آموزش بازاریابی، کار بازاریابی و به پاسخ انواع بازاریابی چیست میرسیم. هدف اصلی هر نوع از بازاریابی که در ادامه به آن می پردازیم این است که مردم به محصولات یا خدمات یک شرکت ما علاقه نشان بدهند. این اتفاق با استفاده از تجزیه و تحلیل بازار، تحقیق و تفحص در مورد نیاز هر مشتری در یک کسب و کار سرانجام می پذیرد.
بازاریاب کیست؟
لفظ بازاریاب را به فردی می گوییم که به دنبال پیدا کردن بازارهای مناسب برای ارائه محصول به مشتری با راه های متنوع است.
شغل بازاریابی چیست؟
کار بازاریابی یا مارکتینگ از دید هر شخص معنا متفاوتی دارد و در تمام تعاریف، این که کار بازاریابی؛ اصلی همیشگی و مهم برای پیشرفت در کسب و کار است، قاعدهای یکسان به حساب میآید. رسیدن به تعریفی مشخص و واحد برای کار بازاریابی، دشوار است. میتوان تعداد تعاریف موجود برای کار بازاریابی را با تعداد کسب و کارهای موفق برابر دانست.
بیشتر بخوانید:
کار بازاریابی با دیدگاه های متفاوت
بازاریابی را ابتدا با تعاریف متفاوتی که وجود دارد معرفی میکنیم؛ مؤسسه خبرگان بازاریابی، کار بازاریابی را این گونه تعریف میکند: بازاریابی فرآیندی مدیریت گونه است که مسئول شناسایی و پیشبینی نیازهای مراجعهکننده به شکلی مفید است.
در نگاهی دیگر بهترین تعریف بازاریابی از نظر انجمن بازاریابی آمریکا، مجموعهای از فعالیتها به منظور ایجاد، انتقال، تبادل و ارسال هر چیزی که برای مشتریها و جامعه ارزش داشته باشد، تعریف میشود.
از دید فیلیپ کاتلر ، بازاریابی فرایندی معرفی میشود که از طریق آن مشتریها درگیر شرکتها شده و شرکتها روابط مستحکمی با مشتری خود برقرار میکنند. یعنی به ازای ایجاد ارزش برای مشتری، برای کسب و کار نیز ارزشی به وجود میآید. نکته قابل ذکر این است که بازاریابی یک تعریف محدود ندارد و میتواند فراتر از تمام مفهومهای مذکور باشد.
انواع بازاریابی
پاسخهای بیشماری برای این سؤال وجود دارد. هر کدام از انواع بازاریابی در نهایت به دنبال جلب توجه وشناساندن برند محصول میباشند. اما تفاوت در استراتژیهای مورد استفاده موجب پیدایش انواع آن میشود.
1- بازاریابی سنتی
بازاریابی سنتی موضوعی گسترده است که اشکال زیادی از تبلیغات را در بر میگیرد. این مدل از بازاریابی، قدیمیترین نوع آن است و تبلیغاتی که هر روز دیده میشود. می توان به بیلبوردها، تبلیغات رادیویی و یا آگهیهای تبلیغاتی در این دسته اشاره کرد. قابل ذکر است که هزینه این مدل بازاریابی از نوع آنلاین بیشتر است.
2- بازاریابی برون گرا
در قالب تبلیغات مزاحم تلفن، ایمیلهای پشت سر هم و یا تبلیغات پرینتی تعریف میشود که بدون توجه به تمایل مخاطب، سعی در انتقال پیام دارد.
3- بازاریابی درون گرا
این مدل بازاریابی مقابل بازاریابی درون گرا قرار میگیرد که در آن نه تنها مزاحمتی برای افراد ایجاد نمیشود بلکه سعی در جذب آنها نیز کاری عملی است.
4- بازاریابی آنلاین یا دیجیتال
در بازاریابی دیجیتال بر خلاف بازاریابیهای سنتی؛ استفاده از ابزار دیجیتال مانند رایانه، تبلت، تلفن همراه، کنسولهای بازی و یا تابلوهای تبلیغاتی هوشمند دیده میشود. آموزش بازاریابی آنلاین بر پایه صفحات وب انجام میشود و هدف از آن انجام فرایندهای بازاریابی برای جذب مشتریانی است که رفتار آنلاین برای خرید یا استفاده از خدمات دیجیتال را دارا میباشند.
دسترسی به اینترنت و استفاده بیش از پیش از صفحههای وب باعث پیدایش فضاییایدهآل در امر بازاریابی آنلاین است. از جمله محتواهای مورد استفاده در بازاریابی آنلاین میتوان به سئو (SEO)، تبلیغهای کلیکی (PPC) و یا گوگل ادز (Google Ads) اشاره کرد.
5- بازاریابی ایمیلی
این مدل بازاریابی برندها را با کمک ایمیل به مشتریها مرتبط میکند. ایمیل مارکتینگ یک روش مطمئن و راه ارتباطی مستقیم و کاربردی برای برقراری هدفمند با مشتریان از طریق رایانامه است. شما با استفاده از ابزار ایمیل همراه با ارسال پیام های تبلیغاتی به مشتریان با هدف تبلیغ یک محصول یا خدمت شروع می کنید. این نوع جذب مشتری جدید یا تعامل با مشتریان قبلی را بازاریابی ایمیلی می گوییم.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
میانگین امتیازها: 4 / 5. تعداد رأیها: 1
کسی امتیازی ثبت نکرده! اولین نفر باشید!
پاسخها