آموزش فروش و بازاریابی اینترنتی برای کسب و کارهای آنلاین و سنتی Mafines

صفحه اصلی

شاخص های کلیدی بازاریابی

شاخص های کلیدی بازاریابی

ردیابی تلاش‌های خود در بازاریابی و آگاهی از نتایج این کمپین‌ها در هر کسب و کاری نیازمند پاسخگویی به پرسش KPI در فروش چیست، می‌باشد. آگاهی از اینکه شاخص های کلیدی بازاریابی چیست و چه مواردی در بازریابی ارزشمند هستند یا خیر. این موارد به شناخت اصطلاحات و مفاهیم KPI در فروش لازم است.

در حقیقت به منظور مورد بررسی قرار دادن نتیجه بخشی تلاش‌های خود، تنها یک راه خواهید داشت و آن؛ سنجش KPI‌های موجود در بازاریابی است. برای مثال KPI در بازاریابی به منزله نشانگر‌های خودرو است که در سلامت شما برای دستیابی به مقصد تأثیر دارد.

معرفی شاخص های کلیدی بازاریابی KPI

حال شما برای آگاهی از اطلاعات شاخص‌هایKPI، به فردی نیاز خواهید داشت که کاملا اصولی آن را به شما بیاموزد. بدین ترتیب ما، رسول ناصری مدرس فروش جنوب کشور را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

اما یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های مخاطب؛ پرسش KPI چیست، می‌باشد که در پاسخ به این سؤال بایستی گفت؛ متغیری بوده که از قابلیت اندازه‌گیری برخوردار است و نشان دهنده میزان موفقیت یک شرکت در رسیدن به اهداف است.

انواع شاخص‌های کلیدی عملکرد در بازاریابی به عنوان نوعی برقرار‌کننده ارتباط با مشتریان، توانسته جایگاه مهمی را برای خود به دست آورد. همچنین این نوع از شاخص‌ها، به عنوان شاخص‌های فروش موفق به واسطه اجرا کمپین‌ها و انواعی از فعالیت‌های بازاریابی قابل استفاده است.

 

 

مهم ترین شاخص های کلیدی ارزیابی عملکرد KPI

پارامتر‌های KPI در بخش‌های متعددی از یک کسب و کار اعم از قسمت‌های مالی، بازاریابی و فروش و عملیاتی تعیین می‌گردد که در ادامه با بررسی چند مثال از KPI در مارکتینگ می‌پردازیم که به عنوان بهبود دهنده‌ای برای کسب و کار شما قابل بهره‌گیری است و عدم وجودKPI، سبب عدم آگاهی شما از میزان عملکرد کسب و کار‌تان خواهد شد.

  • معیار CAC

به منظور تبدیل لید‌های احتمالی به سمت مشتری، هزینه جذب مشتری یا CAC مهم‌ترین شاخص بوده و به عنوان کمک‌کننده‌ای در تصمیم‌گیری‌های مهم بودجه‌ای، در بهبود وضعیت بازاریابی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
با کمک هزینه جذب مشتری به عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد بازاریابی می‌توانید در تعیین میزان پول به منظور جذب مشتری به خوبی تصمیم بگیرید.

  • معیار LTV

ارزش طول عمر مشتری به عنوان عاملی تأثیر‌گذار در میزان هزینه در تیم بازاریابی به خوبی نشان دهنده تمام درآمد مورد انتظار در یک کسب و کار از یک مشتری می‌باشد. معیار LTV به عنوان یکی از پارامتر‌های KPI؛ تکمیل‌کننده پارامتر CAC می‌باشد.

ارزش طول عمر مشتری در kpi
ارزش طول عمر مشتری در kpi
  • معیار ROI

با کم کردن میزان هزینه بازاریابی از مقدار فروش و تقسیم آن بر هزینه بازاریابی، می‌توانید مقدار بازگشت سرمایه را به دست‌آورید که به مقدار پول به دست آمده در مقایسه با هزینه بازاریابی اشاره دارد.

  • معیار ROAS

برگشت هزینه تبلیغات، نوع خاصی از مثال KPI بوده که در جهت تعیین موفقیت کمپانی‌های تبلیغاتی کاربرد دارد. پارامترROAS، نوعی شاخص به منظور محاسبه میزان درآمد شما در مقایسه با هزینه پرداختی جهت تبلیغات است.

  • معیار MQL

نوع دیگری از انواع شاخص‌های ارزیابی عملکرد بازاریابی، لید‌های واجد شرایط بازاریابی است که با دربرگیری آن‌ها در کسب و کار؛ می‌توانید به تقویت آن بپردازید. از این رو، این کاربران به عنوان افرادی که با کسب و کار شما درگیر هستند ولی به مرحله خرید نرسیدند را جذب خود خواهید کرد.

بدین ترتیب تقویت این لید‌ها به عنوان یک KPI عالی برای مارکتینگ، می‌تواند آن‌ها را با حرفه کاری خود بیش‌تر درگیر کنند و به گونه‌ای اقدام نمایید که مطابق درخواست شما عمل کنند. این عملکرد می‌تواند در شناسایی میزان ارتباط با این لید‌ها و فعالیت‌های بازاریابی تیم تأثیر بسزایی بگذارد.

  • معیار SQL

پرورش صحیح MQL منجر به فروش خواهد شد که SQL یا اصطلاحا فروش واجد شرایط را به سمت تیم فروش هدایت کرده و اساسا توسط بخش بازاریابی مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین این معیار نیز به عنوان یکی از آیتم‌های KPI می‌تواند کمک‌کننده خوبی برای تیم بازاریابی به منظور شمارش افرادی که با تیم فروش صحبت داشته‌اند، باشد.

  • معیار رشد و افزایش دنبال‌کننده

یک مثال از KPI تعریف شده برای کارشناسان دیجیتال مارکتینگ؛ میزان رشد افراد دنبال‌کننده می‌باشد که به عنوان یکی از افراد با مسئولیت فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، این کار به عنوان یکی از وظایف این شخص در نظر گرفته می‌شود.

به دلیل وجود یکی از مسئولیت‌ها با عنوان افزایش شناخت از برند و تعامل بیش‌تر با مخاطب، برای آگاهی از میزان موفقیت در این آیتم افزایش دنبال‌کننده راهی عالی محسوب می‌گردد.

  • معیار نرخ تبدیل

این مورد یکی از مهم‌ترین شاخص‌های فروش موفق؛ شامل درصدی از افراد بوده که شرکت شما را در دستیابی به اهداف خود از طریق اقدامات مختلفی نظیر تکمیل فرم آنلاین، ثبت نام برای بهره‌مندی از خدمات و یا خرید محصول یاری می‌رساند. به دریافت مفید‌ترین اطلاعات در ارتباط با میزان موفقیت شما در ارتباط با دستیابی به لید‌ها، یک KPIبسیار عالی برای مارکتینگ محسوب می‌گردد.

  • معیار بازدید‌کنندگان از وبسایت

جذب افراد به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف بازاریابی بوده که از طریق جذب بازدید‌کنندگان وبسایت میسر می‌گردد. به عنوان مهم‌ترین مثال ازKPI؛ تعداد بازدید‌کنندگان وبسایت را معرفی می‌کنیم که به عنوان عامل مهمی در اندازه‌گیری موفقیت چندین کمپین نقش تأثیر‌گذاری دارد.

  • میزان تعامل شبکه‌های اجتماعی

مقدار تعامل در این فضا مهم‌ترین KPI در شبکه‌های اجتماعی بوده است. با اندازه‌گیری لایک، انتشار، نظرات، پیام‌ها، تگ‌ها و سیو کردن‌ها از این طریق ممکن می شود. اینگونه شما با هر روشی بایستی به تعامل با مخاطبین بپردازید. چرا که عامل خوبی در تجزیه و تحلیل پست‌های شما خواهد بود.

توسعه شاخص کلیدی عملکرد KPI در ۶ گام

شما می‌توانید با بهره‌گیری از راهنمایی‌های رسول ناصری مدرس فروش جنوب کشور با برند مافینس اقدام کنید. ایشان به عنوان یکی از بهترین اساتید در آموزش فروش در شیراز مشغول به فعالیت هستند. ضمن آشنایی با انواع شاخص های کلیدی عملکرد KPI طی چند گام به خوبی این شاخص‌ها را توسعه دهید.

  1. تعیین هدفی واضح برای KPI
  2. اطلاع‌رسانی KPI با تمام افراد حاضر در تیم
  3. انجام اقدامات لازم به منظور تعیین واقع بینانه بودن KPI‌ها
  4. اطمینان از انجام اهداف معین
  5. ارزیابی KPI‌ها در دوره‌های هفتگی و ماهیانه
  6. توسعه KPI‌ها مطابق نیاز روز

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیازها: 0 / 5. تعداد رأی‌ها: 0

کسی امتیازی ثبت نکرده! اولین نفر باشید!

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، از سرویس reCAPTCHA Google حریم خصوصی و شرایط استفاده استفاده کنید.

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر