هدف بازاریابی عصبی، توجه به اطلاعات و علوم عصبشناسی برای فهم چگونگی کارکرد مغز انواع مشتریان برای بازاریابی و فروش بیشتر میباشد. بازاریابی عصبی یا همان نورومارکتینگ به واکنشهای بخشهای مختلف مغز توجه کرده تا با شناخت و استفاده از این واکنشها، بتواند بر روی مشتریان تاثیر مثبتی باقی بگذارد. شما میتوانید با استفاده از آموزش هایی که در ادامه به آن می پردازیم، با تکنیکهای فروش عصبی فروش بیشتری تجربه کنید.
تقسیمبندی مغز در بازاریابی عصبی
مغز مشتریان در نورومارکتینگ به سه بخش تقسیم میشود. بخش اول مغز جدید است که در بازاریابی عصبی دادههای منطقی و جدی را پردازش میکند. بخش دیگر مغز میانی نام دارد که وظیفه آن انجام پردازش احساسات و در میان گذاشتن این احساسات با سایر بخشهای مغز است. در نهایت بخش سوم هم مغز قدیم میباشد که قرار است تصمیم نهایی برای خرید و یا عدم خرید را بگیرد. مغز قدیم اطلاعات را از بخش جدید و میانی دریافت کرده و در مورد خرید کردن تصمیم میگیرد.
هدف بازاریابی عصبی این است که شما یاد بگیرید که ذهن مخاطبانتان چگونه عمل میکند. با یادگیری این نوع از بازاریابی وقتی شما بفهمید چه چیزی در مغز مشتریانتان در جریان است میتوانید پیشنهادهای بهتری به آنها ارائه کنید.
بازاریابی عصبی میتواند در انواع کسب و کارها مورد استفاده قرار بگیرید. در هر شغلی که فعالیت میکنید، با استفاده از نورومارکتینگ میتوانید بر روی مشتریان خود تاثیر قابل توجهی بگذارید. بازاریابی عصبی به شما یاد خواهد داد که از انجام اقداماتی که باعث منصرف شدن مخاطب از خرید میشود، دوری کنید.
ارزش کالای خود را توضیح دهید
تکنیکهای فروش عصبی دارای تنوع بسیار بالایی هستند، یکی از تکنیکهایی که در نورومارکتینگ میتوانید از آن استفاده کنید؛ نمایش ارزش کالا و یا خدماتی میباشد که قرار است بفروشید. شما باید ارزش کالای خود را به نحوی نمایش دهید که مشتری احساس کند در قبال مبلغی که قرار است بپردازد کالایی را دریافت میکند که ارزش بالایی دارد.
مشتریان شما باید احساس کنند که قرار است در معامله با شما پیروز شوند و کالا و خدمات با ارزشی دریافت کنند. شما باید از قبل شناخت خوبی در مورد نقاط قوت و ویژگیهای مثبت محصولات خود داشته باشید و در زمان مکالمه با مشتریان به خوبی بر روی این موارد تاکید کنید.
مهمترین ویژگی بازاریابی عصبی این است که بر روی احساسات مشتریان تمرکز میکند و انتقال حس پیروز شدن به مشتریان میتواند در فروش بیشتر تاثیرگذار باشد.
از یک مثال مناسب استفاده کنید
نورومارکتینگ بر اساس احساسات افراد انجام میشود و یکی از احساسات رایج در بین مشتریان نیاز به تایید شدن از طرف دیگران میباشد. در مورد محصولاتتان از مثالهایی استفاده کنید که این حس را در مشتری به وجود بیاورد.
به عنوان مثال به مشتریان بگویید که چه تعداد از افراد دیگر از همین محصول خریدهاند و بعد از خرید و استفاده، رضایت خودشان را اعلام کردهاند. به عنوان مثال اگر در وبسایت یا صفحات اجتماعی، فروش محصولاتی را انجام میدهید؛ میتوانید نظرات مشتریان قدیمیتر را در مورد محصولاتتان به نمایش بگذارید. با انجام این کار به مشتریان خود این پیام را ارسال می کنید که افراد زیادی در گذشته این محصول را تایید کردهاند.
خرید را لذت بخشتر کنید
هدف بازاریابی عصبی، تحریک احساساتی است که در نهایت منجر به فروش بیشتر شما میشوند. برای خیلی از افراد خرید کردن فعالیتی دوست داشتنی و لذت بخش به حساب میآید پس شما این حس را در آنها تقویت کنید. سعی کنید محیطی جذاب و لذت بخش برای خرید کردن آنها فراهم نمایید. به عنوان مثال اگر یک فروشگاه را اداره میکنید، استفاده از رایحههای دوست داشتنی باعث خواهد شد لذت خرید برای مشتریانتان بیشتر شود.
شما میتوانید از فاکتورهای مختلفی برای ایجاد این محیط استفاده کنید. انتخاب یک موسیقی زیبا، نور پردازی جذاب و…. از جمله ابزارهایی هستند که در اختیار شما برای یک نورومارکتینگ موفق قرار دارند و بخش زیادی از این تکنیک به خلاقیت و سلیقه شما وابسته میباشد.
جملات جادویی به کار ببرید
استفاده هوشمندانه از جملاتی که باعث بر انگیخته شدن احساسات میشود، در نورومارکتینگ یک تکنیک بسیار موثر میباشد. به طور معمول افراد نسبت به احساساتی مانند، عشق، شکوه، راحتی و… گرایش دارند که یکی از بهترین تکنیکهای فروش عصبی است.
از جملاتی استفاده کنید که این احساسات را در آنها بیدار میکند. به عنوان مثال اگر در زمینه فروش پوشاک فعالیت میکنید، به مشتری بگویید که با خرید این مدل از لباس همه عاشقت خواهند شد. یا در زمان استفاده از این لباس خیلی خاص و با شکوه به نظر خواهی آمد. اگر بتوانید این احساسات را ایجاد کنید، به هدف بازاریابی عصبی خود خواهید رسید.
توجه به حالات صورت
حالت صورت شما تاثیر مستقیمی بر روی مشتریان خواهد گذاشت. زمانی که مشتری به فروشگاه یا شرکت شما مراجعه میکند، اگر با لبحند شما مواجه شود؛ آرامش خیال پیدا خواهد کرد. سعی کنید اعتماد به نفس خود را در مورد محصولات و خدماتی که ارائه میدهید به نمایش بگذارید.
به حالات صورت مشتری هم دقت داشته باشید. توجه کنید که مشتری به کدام قسمت از فروشگاه نگاه میکند. با کمی دقت در حالات چهره مشتری میتوانید بفهمید که مشتری به دنبال چه محصولی است.
سعی کنید از حالات چهره مشتری بفهمید که با دیدن کدام محصول خوشحال شده و به وجد میآید و در ادامه بر روی همان دسته از محصولات تاکید کنید. توجه به حالات چهره یکی از تکنیک های فروش عصبی به حساب میآید.
استفاده از حس لامسه مشتری
یکی از تکنیکهای فروش در بازاریابی عصبی، استفاده از حس لامسه میباشد. زمانی که مشتری محصول شما را لمس میکند؛ میتواند با اطمینان خاطر بیشتری برای خرید کردن تصمیم بگیرد. اگر اجازه ندهید که مشتریان محصولات شما را لمس کنند، احساس بدی را به آنها منتقل کردهاید.
به همین منظور سعی کنید در فروشگاهتان از محصولات مختلف، نمونههایی را در دسترس مشتری قرار دهید تا بتوانند این نمونهها را لمس کنند. حواس دیگری مانند چشایی، بویایی، شنوایی و دیداری نیز در بازاریابی عصبی مهم بوده و توجه به آنها میتواند کمک کند که شما به هدف بازاریابی عصبی خود برسید.
با توجه به توضیحات داده شده در مورد بازاریابی عصبی به شما پیشنهاد میکنم از این تکنیک ها استفاده کنید تا با نتایج فوق العاده ای که به همراه دارد شما را سوپرایز کند.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
میانگین امتیازها: 4.1 / 5. تعداد رأیها: 823
کسی امتیازی ثبت نکرده! اولین نفر باشید!
پاسخها