آموزش فروش و بازاریابی اینترنتی برای کسب و کارهای آنلاین و سنتی Mafines

صفحه اصلی

راهکار و فنون کاهش استرس

راهکار و فنون کاهش استرس

درگیر شدن در فعالیت هایی که از خود مراقبتی حمایت می کنند ممکن است به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. راهکار و فنون کاهش استرس می تواند شامل تمرینات ورزشی و تمرکز حواس باشد. بسیاری از افراد روزانه با استرس دست و پنجه نرم می کنند. کار، مسائل خانوادگی، نگرانی های سلامتی و تعهدات مالی بخش هایی از زندگی روزمره هستند که معمولاً به افزایش سطح استرس کمک می کنند.

در این پست راهکارها و فنون مقابله با استرس را توضیح خواهیم داد، با مراجعه به سایت مافنیس می توانید مطالب آموزنده بیشتری را مطالعه کنید.

مدیریت استرس چیست؟

ممکن است به نظر برسد که هیچ کاری نمی توانید در مورد استرس انجام دهید. هیچ راهی برای اجتناب از آن و کاهش کامل استرس در هنگام بروز استرس وجود ندارد. صورت ‌حساب ‌ها متوقف نمی ‌شوند، هرگز ساعات بیشتری در روز وجود نخواهد داشت، و مسئولیت‌ های کاری و خانوادگی شما همواره دشوار خواهد بود. اما حقیقت این است که کنترل استرس شما بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکر می کنید.

مدیریت-استرس-چیست

در واقع، درک ساده اینکه شما کنترل زندگی خود را در دست دارید، اساس مدیریت استرس است. مدیریت استرس تماماً به عهده گرفتن مسئولیت است، نظیر افکار، احساسات، برنامه، محیط و نحوه برخورد با مشکلات. هدف نهایی شما شامل یک زندگی متعادل، زمان کافی برای کار، روابط، آرامش و سرگرمی است. به علاوه توانایی تحمل فشار و رویارویی با چالش‌ ها.

مدیریت استرس شامل استفاده از تکنیک‌ ها و استراتژی ‌های مقابله ‌ای مختلف برای بهبود نحوه واکنش شما به فاکتورهای استرس‌ زا در زندگی و ایجاد انعطاف‌ پذیری است. اما کلیه این موارد به یک اندازه مهم نیستند. به همین دلیل مهم است که آزمایش کنید تا پی ببرید چه چیزی برای شما بهتر است. خواه به دنبال کاهش سطح کلی استرس خود، اجتناب از عوامل استرس زای غیرضروری در زندگی خود یا مقابله با استرس در لحظه هستید، تکنیک ها و استراتژی های مدیریت استرس زیر می توانند به شما کمک کنند.

 

 

دلایل استرس در زندگی خود را شناسایی کنید

مدیریت استرس با شناسایی منابع استرس در زندگی شما آغاز می شود. شناسایی منابع استرس به سادگی که به نظر می رسد، نیست. در حالی که شناسایی عوامل استرس زا مانند تغییر شغل، جابجایی یا طلاق آسان است، تعیین منابع استرس مزمن می تواند پیچیده تر باشد.

نادیده گرفتن اینکه چگونه افکار، احساسات و رفتارهایتان در سطوح استرس روزمره شما نقش دارند، بسیار آسان است. مطمئناً، ممکن است بدانید که دائماً نگران ضرب‌ الاجل ‌های کاری هستید، اما شاید علت آن به تعویق انداختن کارها از طرف شما باشد، نه خواسته ‌های واقعی حرفه شما، که باعث استرس می ‌شود.

برای شناسایی آنچه واقعاً شما را تحت فشار قرار می دهد، به عادات، نگرش و بهانه های خود به دقت توجه کنید. آیا استرس شما موقتی است؟ شما استرس را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از زندگی کاری یا خانوادگی خود تعریف می کنید یا به عنوان بخشی از شخصیت خود؟

آیا استرس خود را به گردن افراد دیگر یا رویدادهای بیرونی می اندازید یا آن را کاملاً عادی و غیر استثنایی می مشاهده می کنید؟ تا زمانی که مسئولیت نقشی که در ایجاد یا حفظ آن ایفا می کنید را نپذیرید، سطح استرس شما خارج از کنترل شما خواهد بود.

راهکارهای مقابله ای ناسالم را با راهکارهای سالم جایگزین کنید

در مورد روش هایی که در حال حاضر برای مدیریت استرس در زندگی خود استفاده می کنید و با آن کنار می آیید فکر کنید. آیا استراتژی های مقابله ای شما سالم هستند یا ناسالم؟ بسیاری از ما با استرس به گونه ‌ای کنار می ‌آییم که به طور موقت احساس بهتری به ما می‌ دهد، اما در درازمدت مشکل را تشدید می‌ کند.

روش های ناسالم برای مقابله با استرس

  1. استفاده از الکل یا مواد مخدر برای ایجاد آرامش.
  2. زیاده روی در خوردن غذاهای ناسالم.
  3. ساعت ‌ها استفاده از تلفن یا تماشای تلویزیون.
  4. کناره گیری از دوستان، خانواده و فعالیت های اجتماعی.
  5. زیاد خوابیدن.
  6. پر کردن هر دقیقه از روز به منظور مواجهه نشدن با مشکل.
  7. به تاخیر انداختن کارها.

چنانچه روش های شما برای مقابله با استرس به سلامت عاطفی و جسمی شما کمک نمی کند، زمان آن رسیده که روش های سالم تری پیدا کنید. هیچ روش واحدی برای همه یا در هر موقعیتی مفید نیست، بنابراین تکنیک ها و استراتژی های مختلف مدیریت استرس را آزمایش کنید و روی چیزی که به شما احساس آرامش و کنترل می دهد تمرکز کنید.

4 راهکار و فنون کاهش استرس

راهکارهای مفید بسیاری برای کاهش استرس یا مقابله با اثرات آن وجود دارد، اما همه آنها نیاز به تغییر دارند. بدین معنی که می توانید موقعیت یا واکنش خود را تغییر دهید. هنگامی که تصمیم می گیرید کدام گزینه را انتخاب کنید، فکر کردن به چهار مورد مفید است: اجتناب، تغییر، پذیرش یا انطباق.


1- از استرس های غیر ضروری خودداری کنید

نمی توان از کلیه استرس ها اجتناب کرد، و اجتناب از موقعیتی که نیاز به رسیدگی دارد، مفید نیست. اما ممکن است شگفت زده شوید از اینکه می توانید بسیاری از عوامل استرس زا را در زندگی خود از بین ببرید. بیاموزید چگونه “نه” بگویید. محدودیت های خود را بشناسید و به آنها پایبند باشید. خواه در زندگی شخصی و خواه در زندگی حرفه ای، به عهده گرفتن بیش از آنچه می توانید تحمل کنید، یک دستورالعمل مطمئن برای استرس است.

از افرادی که به شما استرس وارد می کنند، دوری کنید. چنانچه فردی به طور مداوم در زندگی شما استرس ایجاد می کند، مدت زمانی که با آن فرد می گذرانید را محدود کنید یا به رابطه پایان دهید. کنترل محیط خود را در دست بگیرید. چنانچه اخبار شما را مضطرب می کند، تلویزیون را خاموش کنید. در صورتی که ترافیک شما را متشنج می‌ کند، مسیر طولانی ‌تر اما کم ترافیک تری را انتخاب کنید.

از موضوعات داغ پرهیز کنید. چنانچه بارها و بارها در مورد موضوعی مشابه با افراد مشابه بحث می کنید، از مطرح کردن آن خودداری کنید. لیست کارهای خود را کاهش دهید. برنامه، مسئولیت ها و وظایف روزانه خود را تجزیه و تحلیل کنید. چنانچه کارهای بسیاری برای انجام دادن دارید، آنها را ارزیابی نمایید و کارهایی که واقعاً ضروری نیستند را به انتهای لیست انتقال دهید یا آنها را به طور کامل حذف کنید.

2- وضعیت را تغییر دهید

چنانچه نمی توانید از یک موقعیت استرس زا اجتناب نمایید، سعی کنید آن را تغییر دهید. اغلب، این کار شامل تغییر نحوه ارتباط و عملکرد شما در زندگی روزمره است.

احساسات خود را به جای محو کردن آنها، بیان کنید. در صورتی که چیزی یا شخصی شما را آزار می دهد، نگرانی های خود را به شیوه ای باز و محترمانه در میان بگذارید. چنانچه احساسات خود را بیان نکنید، عصبانیت ایجاد می شود و استرس افزایش می یابد.

حاضر به سازش باشید. هنگامی که از فردی می خواهید رفتارش را تغییر دهد، شما نیز همین کار را انجام دهید. همچنین قاطع تر باشید و دست روی دست نگذارید. با مشکلات مقابله کنید و تمام تلاش خود را برای پیش بینی و پیشگیری از آنها انجام دهید. سعی کنید تعادلی بین کار و زندگی خانوادگی، فعالیت های اجتماعی و فعالیت های انفرادی، مسئولیت های روزانه و استراحت برقرار کنید.

با عامل استرس زا سازگار شوید

3- با عامل استرس زا سازگار شوید

در صورتی که نمی توانید عامل استرس زا را تغییر دهید، تغییر را در خودتان ایجاد کنید. بدین معنی که می توانید با موقعیت های استرس زا سازگار شوید و با تغییر انتظارات و نگرش خود، حس کنترل خود را به دست آورید.

مشکلات را مجدد بررسی نمایید. سعی کنید موقعیت های استرس زا را از منظر مثبت تری ببینید. به‌ جای اینکه از راه بندان بیزار باشید، به آن به‌ عنوان فرصتی برای مکث و جمع‌ بندی مجدد و گوش دادن به یک موسیقی زیبا در زمان تنهایی خود نگاه کنید.

به تصویر بزرگ نگاه کنید. به موقعیت استرس زا فکر نمایید. از خود بپرسید که در دراز مدت تا چه اندازه می تواند مهم باشد؟ آیا تا یک ماه دیگر مهم است؟ یک سال؟ آیا واقعا ارزش این را دارد که ناراحت شوم؟ چنانچه پاسخ منفی است، وقت و انرژی خود را در جای دیگری متمرکز کنید.

استانداردهای خود را تنظیم کنید. کمال گرایی منبع اصلی استرس قابل اجتناب است. با تقاضای کمال، خود را برای شکست آماده نکنید. استانداردهای معقولی برای خود و دیگران تعیین کنید و بیاموزید که با عبارت “به اندازه کافی خوب” شاد باشید.
قدردانی را تمرین کنید. زمانی که استرس شما را ناامید می کند، لحظه ‌ای به کلیه چیزهایی که در زندگی ‌تان وجود دارد فکر کنید. از جمله به ویژگی ‌ها و موهبت های مثبت خود بیاندیشید.

4- چیزهایی که نمی توانید تغییر دهید را بپذیرید

برخی از منابع استرس اجتناب ناپذیر هستند. بنابراین نمی توانید از عوامل استرس زا مانند مرگ یکی از عزیزان جلوگیری یا آن را تغییر دهید. در چنین مواردی بهترین راه برای مقابله با استرس این است که همه چیز را همانطور که هستند بپذیرید. پذیرش ممکن است دشوار باشد، اما در دراز مدت، آسان‌ تر از مقابله با شرایطی است که نمی‌ توانید آن را تغییر دهید.

بنابراین سعی نکنید چیزهای غیرقابل کنترل را کنترل کنید. بسیاری از چیزها در زندگی خارج از کنترل ما هستند، به ویژه رفتار افراد دیگر. به جای اینکه روی آنها استرس داشته باشید، روی چیزهایی تمرکز کنید که می توانید آنها را کنترل کنید، مانند روشی که برای واکنش به مشکلات انتخاب می کنید.

سخن پایانی

هنگام مواجهه با چالش های بزرگ، سعی کنید به آنها به عنوان فرصت هایی برای رشد شخصی نگاه کنید. چنانچه انتخاب های ضعیف شما باعث ایجاد یک موقعیت استرس زا شود، در مورد آنها فکر کنید و از اشتباهات خود درس بگیرید.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد رأی‌ها: 1

کسی امتیازی ثبت نکرده! اولین نفر باشید!

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر