5fbf590c3c980
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه‌

صفحه اصلی

چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟

چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟

دیگر ارتباط با مشتری مبنی بر گفتگوی چهره به چهره نیست. بستر اینترنت فضا را برای برقراری ارتباطی متفاوت‌تر از گذشته با مشتری مهیا کرده است. با این وجود، آیا بازاریابی آنلاین به تنهایی برای جذب مشتری کافیست؟ جواب منفی است! چرا که باید روی بازاریابی حضوری و ملاقات با مشتری هم حساب ویژه‌ای باز کنید. اما سوال اساسی اینجاست که چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟

مهارت های مرتبط با فروش، روز به روز گسترده تر و پیچیده تر می‌شوند. در این بین همچنان یک چیز ثابت است و آن چیزی نیست جز مشتری! هر کسب و کاری که راه اندازی می‌شود، برای فروش محصول یا خدمات نیاز به پیدا کردن مشتری دارد. اساسا بدون وجود مشتری، تمام فعالیت های واحد اقتصادی پوچ خواهد بود. از سوی دیگر گسترش بازاریابی آنلاین و دیجیتال مارکتینگ، شیوه‌های نوینی را برای ارتباط با مشتری به وجود آورده است.

بازاریابی حضوری شیوه‌ای از تبلیغات میدانی است که نیاز به مهارت‌های مختلفی دارد. باتوجه به این که بازاریاب حضوری تمام وقت خود را صرف پیدا کردن و متقاعد کردن مشتریان احتمالی می‌‌کند، باید مهارت‌های فروش و ارتباطی خود را بهبود ببخشد. طبق آمارهای به‌دست آمده، دغدغه حدودا 50 درصد بازاریابان حضوری، پیدا کردن مشتری احتمالی است. اگر قصد موفقیت در این حوزه را دارید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

آشنایی با بازاریابی حضوری

آشنایی با بازاریابی حضوری

برای پاسخ به سوال که چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟ باید ابتدا با مفهوم این شاخه از بازاریابی آشنا شویم. این نوع بازاریابی که با عنوان چهره به چهره هم شناخته می‌شود، فعالیت مستقیم و میدانی برای برقراری ارتباط با مشتری را دربرمی‌گیرد.

در بازاریابی حضوری تعاملات مثبتی با نام تجاری از طریق جلسات با مشتری ایجاد می‌شود. این تعاملات در راستای رویدادهای فروش، بازدید از فروشگاه یا شرکت، نمایش‌های محصول و … خواهد بود. درواقع بازاریاب حضوری، مشتری را به حضور در این رویدادها تشویق می‌کند. در این نوع بازاریابی، تبلیغ محصول یا خدمت به صورت حضوری انجام می‌شود.

 

برای مثال فرض کنید شخصی را در فروشگاه ملاقات می‌کنید. آن شخص در مورد فعالیت‌های شغلی شما سوال می‌کند. شما هم توضیح می‌دهید که مشغول فعالیت در زمینه عکاسی و آموزش آن به صورت آنلاین هستید. در این حالت اگر شخص مشتاق باشد، سوالات بیشتری در مورد نحوه آموزش شما می‌پرسد و از شما کارت ویزیت دریافت می‌کند. درواقع این یک حالت غیررسمی از بازاریابی حضوری محسوب می‌شود.

با این وجود روش‌های رسمی‌تری برای بازاریابی حضوری وجود دارد. حتی می‌توانید غرفه‌ای را در نمایشگاه‌های مختلف اجاره کرده تا از این طریق خدمات و محصولات خود را معرفی کنید. درواقع با این کار مشتری را در محیط واقعی‌تری قرار می‌دهید تا انتخاب مناسب‌تری داشته باشد. با انجام بازاریابی حضوری نشان می‌دهید که نمی‌خواهید صرفا تبلیغات خود را محدود به شبکه‌های مجازی و بستر اینترنت کنید.

چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟

پاسخ این سوال در دل دانسته‌ها و تخصص بازاریاب نهفته است. برای موفقیت در بازاریابی حضوری، باید مهارت‌های خود را در زمینه‌های مرتبط افزایش دهید. درواقع باید سعی در به‌روز کردن اطلاعات خود داشته باشید تا دچار مرگ اطلاعاتی نشوید! به عنوان یک کارشناس فروش حضوری، باید علاوه‌بر دانش تخصصی از مهارت‌های مختلفی برخوردار باشید. در ادامه با برخی از آنها آشنا می‌شوید.

افزایش اطلاعات عمومی

شاید این موضوع در ظاهر خیلی مهم به‌نظر نرسد، اما تاثیر مهمی در روند مذاکره با مشتری دارد. اگر در جریان اطلاعات روزمره نباشید، درک علایق و نقاط مشترک با مشتریان بسیار مشکل خواهد بود. به همین دلیل بهتر است در جریان دانستنی‌های عمومی، رویدادهای مهم و اخبار و اطلاعات روز دنیا قرار داشته باشید. وجود این اطلاعات باعث بهبود فن بیان و افزایش دایره لغات شما نیز خواهد شد. البته به یاد داشته باشید که این موضوع تبدیل به پرحرفی و پرچانگی نشود. همچنین نیازی نیست در همه زمینه‌ها خبره باشید.

افزایش اطلاعات تخصصی بازاریابی

چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟ قطعا پیش شرط همه مهارت‌ها، داشتن تخصص و علم بازاریابی است. بدون داشتن علم آکادمیک این حوزه، موفقیتی هم در کار نخواهد بود. برای این کار هم باید تحصیلات آکادمیک داشته باشید هم می‌توانید در دوره‌های آموزشی تخصصی بازاریابی شرکت کنید. معمولا این آموزشگاه‌ها مدرک معتبر ارائه می‌دهند. به طور کلی باید تسلط کافی روی بازار، رقبا، آینده محصول یا خدمت و … داشته باشید.

افزایش اطلاعات مرتبط با بازاریابی

برخی از دانش‌ها مستقیما با بازاریابی ارتباطی ندارند، اما آگاهی از آنها کمک زیادی به پیشبرد اهداف بازاریابی می‌کند. درواقع کسب اطلاعات مفید در این زمینه‌ها در کنار دانش تخصصی بازاریابی، برای موفقیت بیشتر ضروری است. برخی از این علوم عبارتند از حسابداری، روانشناسی، جامعه شناسی، آمار، اقتصاد و … .

دانش تخصصی و اطلاعات مرتبط با بازاریابی حضوری
دانش تخصصی و اطلاعات مرتبط با بازاریابی حضوری

5 دلیل اساسی برای بازاریابی حضوری

بعد از درک این که چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم، باید سراغ دلایل اساسی این موضوع برویم. این که چرا باید زمان و انرژی خود را صرف این نوع بازاریابی بکنیم؟ آیا بازاریابی حضوری برای رشد کسب و کار ضروری است؟ پاسخ به این سوالات چندان پیچیده هم نیست.

باید گفت که بازاریابی حضوری، حتی از برگزاری وبینار و ساخت ویدئو کلیپ هم بیشتر تاثیر می‌گذارد. در بازاریابی حضوری شما می‌توانید با مشتری هدف به صورت رودررو صحبت کنید. درواقع دیدگاه و نیازهای هر مشتری متفاوت از دیگری است و این موضوع در بازاریابی حضوری تشخیص داده می‌شود. با این وجود به عنوان کارآفرین احتمالا همچنان سوالات زیادی در مورد چرایی و ضرورت بازاریابی حضوری در ذهن دارید. در ادامه با این دلایل بیشتر آشنا می‌شوید.

1. تقویت بازاریابی دهان به دهان

فرض کنید برای نخستین بار به یک رستوران می‌روید و غذا سفارش می‌دهید. همه چیز عالی بوده و قیمت غذاها هم بسیار مناسب است. حتی رفتار پرسنل و کارکنان بسیار حرفه‌ای و اخلاقی است و تلاش می‌کنند رستوران را تمیز نگه دارند. روز بعد یکی از دوستان شما درخواست معرفی یک رستوران خوب را از شما می‌کند. خب پاسخ شما چه خواهد بود؟ احتمالا بلافاصله رستورانی را که روز گذشته رفته بودید را پیشنهاد خواهید داد؛ چرا که تجربه فوق‌العاده‌ای از آن داشته‌اید و علاقه دارید که دوستتان هم آن را تجربه کند. به این کار شما تبلیغ دهان به دهان گفته می‌شود.

همین مفهوم تبلیغ دهان به دهان در مورد بازاریابی حضوری هم صدق می‌کند. وقتی حضوری با مشتری خود صحبت می‌کنید، این اطمینان را به او می‌دهید که انتظارات او برآورده خواهد شد. وقتی مشتری بالقوه را به مشتری بالفعل تبدیل کردید، این احتمال بسیار زیاد است که او محصولات و خدمات شما را به افراد دیگری هم پیشنهاد بدهد. حتی این تبلیغ دهان به دهان می‌تواند از 1 به 10 نفر هم اتفاق بیفتد. بازاریابی دهان به دهان پاسخ خوبی برای سوال چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم خواهد بود.

چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟
چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟

2. حرکت مستقیم به سمت مشتریان

همانطور که می‌دانید بازاریابی دیجیتال روز به روز سخت‌تر می‌شود. چرا که کارآفرینان زیادی به این حوزه هجوم آورده‌اند و پیدا کردن مشتری هدف به صورت ارگانیک، کمی با مشکل مواجه شده است. البته این بدین معنا نیست که بازاریابی دیجیتال غیرموثر است، بلکه باید از هر دو این روش‌های بازاریابی به عنوان مکمل یکدیگر استفاده کرد. به دلیل اشباع بیش از حد بازاریابی دیجیتال، بهتر است نگاهی هم به بازاریابی حضوری داشته باشید.

بازاریابی حضوری به شما این امکان را می‌دهد که خود به سمت مشتری هدف بروید. درواقع نیازی نیست با صرف هزینه‌های هنگفت، منتظر باشید تا مشتریان در شبکه‌های اجتماعی و بستر وب شما را پیدا کنند. اگر مثال قبل که در مورد کارآفرین عکاسی بود را مجددا مرور کنیم، متوجه می‌شویم که در این حالت احتمال پیداکردن مشتریان بالقوه بیشتر می‌شود.

3. ایجاد اعتبار و روابط بهتر

در تجارت عاملی به نام رابطه از اهمیت فوق‌العاده بالایی برخوردار است. کارآفرینان و تاجران برتر، می‌دانند که برای جذب و حفظ مشتری به ایجاد روابط مثبت با آنها نیاز دارند. کافیست نگاهی گذرا به روابط تجاری محلی خود بیندازید. احتمالا 10 سال است که به همان آرایشگر همیشگی خود سر می‌زنید. احتمالا حتی فکر رفتن به آرایشگاه دیگر برای اصلاح موی خود را هم نمی‌کنید. چرا این اتفاق می‌افتد؟ پاسخ بسیار ساده است؛ زیرا شما از خدمات آن آرایشگاه بسیار راضی هستید.

در مورد بازاریابی دیجیتال، می‌توانید از روابط آنلاین با مشتریان استفاده کنید؛ برای مثال بخش ارتباط با مشتریان را در صفحه یا وب سایت خود به وجود بیاورید. با این حال می‌توانید برقراری روابط با مشتری را بسیار ساده‌تر کنید. معمولا مشتریان تا فرد را نبینند و صدای او را نشنوند، احتمال این که به او اعتماد کنند بسیار کاهش پیدا می‌کند. همانطور که می‌دانید انسان موجودی اجتماعی است. همین موضوع باعث می‌شود تا برای اعتماد و تصمیم‌گیری به زبان بدن و صحبت‌های طرف دیگر توجه داشته باشد. بازاریابی حضوری این امکان را فراهم می‌کند تا روابط قوی‌تر و اعتبار مثبتی بین مشتریان کسب کنید و به دغدغه‌های آنها هم گوش بسپارید. همچنین در برخورد رودررو، می‌توانید تسلط خود را روی محصولات و خدمات خود به رخ مشتریان بکشید تا باعث افزایش اطمینان آنها شود.

ایجاد روابط محکم‌تر با مشتریان با بازاریابی حضوری
ایجاد روابط محکم‌تر با مشتریان با بازاریابی حضوری

4. قابل مشاهده و در دسترس بودن

این که چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم، بستگی به میزان دسترسی و قابل مشاهده بودن کسب و کار شما هم دارد. دوران ابتدایی یا دبیرستان خود را به یاد بیاورید. احتمالا محبوب‌ترین معلمان، آنهایی بودند که همیشه به سوالات شما با رویی گشاده جواب می‌دادند. در زمینه تجارت هم همین موضوع حاکم است. مشتریانی که از شما خدمت یا محصولی دریافت می‌کنند، انتظار در دسترس بودن و پاسخگویی دارند. در این حالت اگر قادر به برآورده کردن انتظارات مشتریان خود نباشید، احتمالا آنها را از دست می‌دهید.

قطعا هیچ کارآفرینی قصد از دست دادن مشتریان خود را ندارد. به همین دلیل می‌توانید از بازاریابی حضوری برای کاهش استرس و نگرانی مشتریان خود استفاده کنید. با این کار به آنها نشان می‌دهید که هم قابل اعتماد و هم قابل دسترس هستید. در این حالت در تقدیم کردن وجهی که مدت‌ها برای آن تلاش کرده‌اند هم راضی‌تر خواهند بود! بازاریابی حضوری به کسب و کار شما کمک می‌کند تا بیشتر دیده شوید.

5. برقراری ارتباط موثر با مشتریان

احتمالا برای بسیاری از صاحبان مشاغل، برقراری ارتباط با مشتریان به صورت حضوری ساده‌تر است. به هر ترتیب انسان‌ها بیشتر اوقات خود را با خانواده، دوستان و افراد مختلف سپری می‌کند. شاید ملاقات با مشتریان در وهله اول کمی نگران‌کننده به نظر برسد. اما وقتی وارد جریان اجتماعی شوید، محصول و خدمت شما راحت‌تر و طبیعی‌تر بازاریابی می‌شود. وقتی این کار به شکل تمرین و تکرار انجام شود، برقراری ارتباطات آتی بسیار ساده‌تر خواهد شد.

وقتی به صورت حضوری با مشتری ارتباط برقرار می‌کنیم، ارتباط ما صمیمی‌تر و طبیعی‌تر به‌نظر می‌رسد. در این حالت مشتری می تواند زبان بدن و حالات چهره شما را کاملا درک کند. همچنین می‌توانند صدای ما را بشنوند و بهتر منظور ما را درک کنند. درواقع برقراری ارتباط موثرتر با مشتری از دلایل مهم پاسخ به سوال چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم است.

بررسی چگونگی انتقال دانش دیجیتال از طریق بازاریابی حضوری

شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چگونه می‌توانیم دانش دیجیتال خود را به صورت حضوری به مشتریان عرضه کنیم؟ پاسخ به این سوال چندان دشوار و پیچیده هم نیست. برای این کار بهتر است از بازار هدف محلی خود شروع کنید. می‌توانید از نمایشگاه‌های تجاری مختلف، کنفرانس‌ها یا هر رویداد دیگری برای ملاقات با مشتریان استفاده کنید. احتمالا با موفقیت در بازاریابی حضوری محلی به سفر فکر خواهید کرد. به این معنی که مشتاق شرکت در رویدادهای جهانی و سخنرانی و معرفی محصولات خود خواهید بود.

وقتی موقعیت‌های مفید کسب و کار خود را شناسایی کردید، بهتر است از بازی‌ها و سرگرمی‌های مختلف استفاده کنید. حتی می‌توانید تریبونی برای سخنرانی مشتریان خود ایجاد کنید. همچنین می‌توان از اهدای جوایز مختلف به افراد استفاده کرد. برای استفاده حداکثری از بازاریابی حضوری، نکاتی را باید رعایت کنید.

بازاریابی حضوری دانش دیجیتال
بازاریابی حضوری دانش دیجیتال

احساسات مشتریان را درگیر کنید

همانطور که می‌دانید احساس، سنگ بنای انواع مختلف بازاریابی است. بدون درگیر کردن احساس مشتریان، احتمالا پاسخ مناسبی هم دریافت نخواهید کرد. با این وجود چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟ ابتدا بهتر است مفهوم احساسات در تبلیغات را درک کنید. سوپر بول (Super Bowl) در تبلیغات خود، باعث می‌شد که به پهلوی مشتری فشار کوچکی وارد شده و او را وادار به خنده کند. درواقع این نمونه‌ای از بازاریابی احساسی است. شما قصد دارید تا مردم را با احساسات خودشان تشویق به برقراری ارتباط با خود کنید.

اگر به مثال برگزاری دوره‌های آنلاین عکاسی برگردیم، احتمالا جلب توجه از طریق درگیر کردن احساسات خانوادگی با گرفتن عکس، نقش مهمی در جذب مشتریان خواهد داشت. با این اوصاف ایجاد رابطه احساسی و عاطفی در طول بازاریابی حضوری ضروری به نظر می‌رسد. همچنین می‌توانید در مورد امید و آرزوهای مشتریان پرس و جو کنید.

استراتژی‌های سخت و پیچیده فروش را فراموش کنید

هیچ فردی به دنبال خرید یا فروش محصول به صورت پیچیده نیست. وقتی مشتریان با چنین استراتژی‌های سختی برای فروش مواجه شوند، احتمال منفی شدن شهرت و اعتبار کسب و کار شما افزایش پیدا می‌کند. در این حالت آنها متقاعد می‌شوند که از شما محصول یا خدمت خریداری نکنند. شما باید یاد بگیرید که چگونه محصولات دیجیتال خود را با ظرافت بالا به مشتریان معرفی کنید. برای کاهش پیچیدگی فروش، بهتر است از پرسیدن سوال آغاز کنید. بپرسید که چه چیزی باعث شده تا به سمت کسب و کار شما جذب شود؟

با بررسی پاسخ‌های مشتریان، می‌توانید روش مشکلات آنها متمرکز شوید و پیشنهاداتی را برای رفع آنها ارائه دهید. البته باید مطمئن شوید که این پیشنهادات در حین گفتگو ارائه شوند. در غیر این صورت احتمال ناراحتی مشتری وجود خواهد داشت.

عدم استفاده از استراتژی‌های فروش سخت برای موفقیت در بازاریابی حضوری
عدم استفاده از استراتژی‌های فروش سخت برای موفقیت در بازاریابی حضوری

هویت برند خود را تقویت کنید

در طول بازاریابی حضوری، قطعا دوست ندارید که کسی در مورد هویت برند شما متعجب شود. درواقع شما قصد دارید که به مشتریان بفهمانید که چرا در این تجارت هستید و چه چیزی باعث تمایز شما از رقبا می‌شود؟ سعی کنید بیش از حد روحیه طنز نداشته باشید. با این حال با خیلی رسمی بودن هم راه به جایی نخواهید برد. به همین دلیل بهتر است ملاقات حضوری با مشتریان را به یک تعامل غیررسمی و سرگرم‌کننده تبدیل کنید. در این حالت مشتریان شما طعم محصولات و خدمات دیجیتال شما را خواهند چشید. مطمئن شوید که همه ابزارهای موجود، باعث تقویت هویت برند شما می‌شوند. این ابزارها، شامل شعارها، لوگوی شخصی و … هستند.

ارتباطات دیجیتال را وارد بازاریابی حضوری کنید

یکی از پاسخ‌های قانع‌کننده برای سوال چگونه در بازاریابی حضوری موفق شویم، وارد کردن ارتباطات دیجیتال است. بازاریابی حضوری دلیل قانع‌کننده‌ای برای صرف‌نظر از بازاریابی دیجیتال یا آنلاین نیست. درواقع هیچوقت نباید بازاریابی حضوری را جایگزین بازاریابی دیجیتال کنید، بلکه بهتر است از این دو استراتژی به عنوان مکمل یکدیگر استفاده شود. فرقی نمی‌کند که به صورت اتفاقی با فردی ملاقات یا از قبل با برنامه‌ریزی در یک نمایشگاه شرکت می‌کنید، مطمئن شوید که فرد از هویت دیجیتال یا آنلاین کسب و کار شما آگاه است. از ارائه کارت ویزیت یا هر سند دیگری که نشان‌دهنده نحوه ارتباط اینترنتی با شماست غافل نشوید.

استفاده از رسانه‌های اجتماعی، بستر مناسبی برای ایجاد پل ارتباطی بین بازاریابی دیجیتال و حضوری است. کار ساده‌ای است که در مکالمه حضوری خود به این نکته اشاره کنید که لطفا صفحه اینستاگرام من را دنبال بفرمائید. اگر در شبکه‌های اجتماعی فعالیتی ندارید، می‌توانید سایر ارتباطات آنلاین خود را معرفی کنید.

چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟
چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟

چگونه در رویدادهای حضوری سر و صدا به‌پا کنیم؟!

شرکت در رویدادهای تجاری برای بازاریابی حضوری، نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و بی‌عیب و نقص دارد. برای انجام این کار، باید تدارکات مورد نیاز را در نظر بگیرید، افراد و زمان حضور را هم درنظر داشته باشید. در ادامه با برخی نکات مهم شرکت در این رویدادها آشنا می‌شوید.

استفاده از استراتژی Swag

سواگ یک استراتژی بسیار مهم برای جذب شرکت‌کنندگان به سوی غرفه شماست. با استفاده از این استراتژی، شرکت‌کنندگان برند شما را بعد از رویداد هم به خاطر می‌سپارند. این استراتژی برنامه‌ای تدوین می‌کند تا شرکت‌کنندگان تشویق به اشتراک گذاری و بارگذاری اطلاعات محصول نمایشی شما شوند. یکی از بهترین راه‌ها برای رسیدن به اهداف چندگانه در بازاریابی حضوری، استفاده از هدایا برای شرکت‌کنندگان است. برای این کار می‌توانید از تی‌شرت‌هایی که نام مشتریان روی آنها حک شده استفاده کنید.

استفاده از استراتژی Swag راحت است. کافیست برای انجام این کار یک دستگاه پرس حرارتی، برای چاپ نام روی تی‌شرت خریداری کنید. همچنین می‌توانید از سایر جوایز مثل کوله پشتی، تبلت، کیف پول، قاب گوشی و … هم بهره ببرید.

استفاده از هنر متقاعدسازی

چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟ با استفاده از هنر متقاعدسازی! اگر کارمند یا کارمندانی دارید که علاوه‌بر شنونده خوب بودن، سخنگوی خوبی هم هستند، یکی از قوی‌ترین ابزارهای بازاریابی حضوری را در اختیار دارید. این کارکنان می‌توانند نحوه عملکرد محصولات و داستان برند شما را توضیح داده و با مشتریان ارتباط موثری برقرار کنند. البته توجه داشته باشید که از کارمندان متعصب برای این کار استفاده نکنید.

حتی می‌توانید فراتر از نیروی انسانی خود نگاه کنید. یعنی از ربات‌ها برای ارائه مشخصات فنی محصول استفاده شود. ایجاد یک نمونه از محصول، راه‌اندازی شبیه‌سازی کامپیوتری یا استفاده از بازی‌های رایانه‌ای تنها بخشی از هنرهای متقاعدسازی مدرن در بازاریابی حضوری هستند.

استفاده از تست محصول

شما نمی‌توانید تنها به صحبت کردن در مورد محصول بسنده کنید؛ باید بستری را برای تست کردن آن توسط مشتری فراهم کنید. به همین دلیل باید محصول یا محصولاتی را برای آزمایش توسط مشتریان در اختیار داشته باشید. درواقع با انجام این کار به مشتریان فرصت لمس محصولاتی را که ندیده‌اند را می‌دهید. البته باید حتما یک نیروی انسانی متخصص، برای آموزش نحوه استفاده مشتریان از محصول داشته باشید.

شرکت در رویدادهای مهم گامی بلند به سوی موفقیت در بازاریابی حضوری
شرکت در رویدادهای مهم گامی بلند به سوی موفقیت در بازاریابی حضوری

رفتار کارشناس بازاریابی حضوری چگونه باید باشد؟

باتوجه به این که کارشناس بازاریابی حقوقی به صورت مستقیم با مشتری در تماس است، باید نظم خاصی را در رفتار خود داشته باشد. البته که همه مشاغل دارای چارچوب‌های خاصی برای رفتار هستند، اما بازاریابی حضوری به دلیل مواجهه مستقیم با مشتری از حساسیت بالایی برخوردار است.

یک کارشناس بازاریابی حضوری باید از شادابی، وقار، ادب، صداقت، اعتمادبه‌نفس، نظم و … در رفتار خود بهره‌مند باشد. درواقع این رفتارها، ابزارهای کاری یک کارشناس بازاریابی حضوری هستند. همچنین باتوجه به رابطه نزدیک امور زندگی و مسائل شغلی، تفکیک شخصیت کاری و غیرکاری ازهم بسیار مشکل به‌نظر می‌رسد. به همین دلیل یک کارشناس بازاریابی حضوری، باید روی شخصیت اجتماعی خود حساب ویژه‌ای باز کند.

وظایف بازاریاب حضوری چیست؟

برای درک وظایف بازاریابان حقوقی، بهتر است با یک روز کاری آنها همراه شویم! شاید کلید پاسخ به سوال چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم در همین موضوع باشد.

1. پیدا کردن مشتریان احتمالی

به نظر شما مهم‌ترین دغدغه یک بازاریاب حضوری چه چیزی است؟ همانطور که می‌دانید، بازاریابی حضوری به ارتباط مستقیم و چهره به چهره با مشتریان اشاره دارد؛ بنابراین مهم‌ترین چالش بازاریابان حضوری پیدا کردن مشتریان احتمالی است. درواقع اگر مشتری برای صحبت کردن پیدا نکنید، عملا مهارت‌های دیگر هم به دردتان نخواهد خورد.

2. ابزارهای پیدا کردن مشتری

قدم بعدی و مهم، ابزارهایی هستند که به شما در پیدا کردن مشتری کمک می‌کنند. یکی از این ابزارها، موقعیت‌یابی مشتریان احتمالی است. درواقع پیدا کردن محدوده فروش، کار پیدا کردن مشتری را هم ساده می‌کند.

3. توجیه مشتری برای فروش

به یاد داشته باشید که قبل از فروش، حتما مشتری را در مورد محصول قانع و توجیه کنید. حتی اگر بهترین محصول ممکن را هم داشته باشید، اگر در توجیه مشتری ناکام بمانید، خبری از فروش نخواهد بود. به همین دلیل بهتر است سوالاتی را از قبل برای برطرف کردن نیازهای مشتری آماده داشته باشید.

4. فروش محصول به مشتریان

معمولا مشتریان احساس می‌کنند که توسط بازاریاب‌ها درک نشده‌اند. همین موضوع باعث می‌شود که رغبت زیادی به خرید محصول یا کالای شما نداشته باشند. درک خواسته‌ها و نیازهای مشتری، نقش مهمی در فروش و بستن قرارداد دارد. درواقع مشتری باید احساس کند که درک می‌شود و به تمام سوال‌هایش پاسخ داده خواهد شد.

5. ارائه راهکارهای مفید

اگر بخواهیم دوباره بپرسیم که چگونه در بازاریابی موفق باشیم، باید به بعد از فروش هم فکر کنیم. بهتر است راهکارهایی را ارائه بدهید که مرتبط با نیاز و خواسته‌های مشتری باشد.

نکاتی برای بهبود مذاکره حین بازاریابی حضوری

پرواضح است که وقتی صحبت از ملاقات حضوری با مشتری می‌شود، انجام مذاکره اجتناب‌ناپذیر است. به همین دلیل باید مهارت‌های مرتبط با مذاکره را هم بیاموزید. در ادامه نکاتی را برای بهبود روند مذاکره با مشتری ارائه می‌دهیم.

استفاده از قانون 60 ثانیه

برگردیم به همان مثال آموزش عکاسی آنلاین؛ فرض کنید فردی را در فروشگاه ملاقات کرده‌اید و شروع می‌کنید بدون وقفه به صحبت و توضیح دادن شرایط برگزاری کلاس‌های خود؛ بدون آن که مجالی برای صحبت کردن طرف مقابل بدهید! آیا در این حالت طرف مقابل، راضی به همکاری با شما خواهد شد؟ پاسخ به احتمال قوی منفی خواهد بود. به همین دلیل سعی کنید متکلم وحده نباشید! بعد از گذشت هر 60 ثانیه صحبت کردن، فرصتی را هم برای صحبت کردن مشتری درنظر بگیرید.

توقف صحبت هنگام منفی بودن روند مذاکره

گاهی اوقات روند مذاکرات در بازاریابی حضوری، آنگونه که تصور می‌کردیم پیش نمی‌رود. در این حالت احتمال از دست دادن مشتری افزایش پیدا می‌کند. اگر با چنین موقعیتی مواجه شدید، بهترین کار توقف صحبت و تصحیح اشتباهات حین مذاکره است.

صحبت مختصر و مفید

بهتر است حین مذاکره با مشتری از زیاده‌گویی پرهیز کنید. پیگیر بودن بیش از حد و اصرار برای خرید، مشتری را از شما دورتر خواهد کرد. درواقع سعی کنید در حد نیاز مشتری صحبت کنید، نه بیشتر!

استفاده از استراتژی قیف بازاریابی

این اصطلاح به تبدیل مشتری احتمالی به واقعی اشاره دارد. در قیف بازاریابی، چندین مشتری احتمالی به هزاران مشتری واقعی تبدیل می‌شوند. برای این که مشتری احتمالی به مشتری واقعی بدل شود، باید پروسه‌ای طی شود.

گزارش فروش

پایان کار یک بازاریاب حضوری، ارائه گزارش فروش روزانه است. این گزارش نشان می‌دهد که در طول روز به اندازه کافی موثر واقع شدید یا خیر! به طور کلی این گزارش نقاط ضعف و قوت شما را نشان می‌دهد.

سخن پایانی

بازاریابی حضوری شیوه‌ای است که در آن پیدا کردن مشتری به صورت میدانی یا چهره به چهره انجام می‌شود. در این نوع بازاریابی جلسه یا جلساتی با مشتری برای آشنایی با محصول و خدمات برگزار می‌شود. البته این شیوه در کنار بازاریابی آنلاین انجام می‌شود و به نوعی این دو روش مکمل یکدیگر هستند. با این اوصاف چگونه در بازاریابی حضوری موفق باشیم؟ در این مطلب سعی کردیم راهکارهایی را برای موفقیت در این حوزه مطرح کنیم. یکی از این راهکارها، تقویت مهارت ارتباط اجتماعی است. یک بازاریاب حضوری علاوه‌بر دانش تخصصی این حوزه، باید مهارت برقراری ارتباط صحیح با مشتریان را هم داشته باشد. همچنین باید تسلط کافی روی اطلاعات مرتبط با حیطه کاری خود بگیرد.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد رأی‌ها: 1

کسی امتیازی ثبت نکرده! اولین نفر باشید!

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، از سرویس reCAPTCHA Google حریم خصوصی و شرایط استفاده استفاده کنید.

  1. باسلام وخداقوت خدمت مجموعه قدرتمند مافینس
    مطالب شگفت انگیزی رو ارائه دادید برای من به شخصه بسیارلذت بخش و دلنشین بوداین مقاله

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر