تقریبا در دو حالت هرگز جواب هیچ تلفنی را نمیدهید. یکی وقتی که کارها و وظایفتان عین عنکبوت از سر و کولتان بالا میروند و دیگری زمانی است که با پیژامه روی کاناپه لم دادهاید، پیتزا میخورید و در حال لذت بردن از استراحت آخر هفته هستید.
در این دو حالت حتی به مهمترین تماسها پاسخ نمیدهید؛ چه برسد به یک کارشناس فروش وقت نشناس! خب خودتان را جای مشتری بگذارید؛ آیا واقعاً با چنین کارشناس وقت نشناسی برخورد خوبی خواهید داشت؟ شما کارشناس فروش هستید و باید زمانشناس هم باشید.
برقراری تماس در ساعات طلایی روز احتمال موفقیت شما را چندین برابر میکند. زمانی که پیشبینی میکنید مشتری با خیال راحت تایم کاریاش را به پایان رسانده و در ادامه روز، دنیا به کام او میچرخد بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی است. در این مطلب رمز و رازهای زمان طلایی را با شما در میان میگذاریم.
سه قاتل تماس سرد
اکثر مشتریها دل خوشی از کارشناسهای فروش ندارند. ممکن است بهمحض اینکه بفهمند شما کارشناس فروش هستید، تماس را قطع کنند و بوق ممتد بشنوید. این درست مثل یک فیلمنامه درام است! اما چه چیزی باعث این رفتارهای بیرحمانه شده است؟
قصد داریم سه قاتل تماس سرد را به شما معرفی کنیم. اگر جلوی این سه تبهکار را بگیرید، احتمال موفقیت شما به طرز عجیبی چندین برابر میشود.
متهم شماره یک: اسکریپت تماس اشتباه
یک اسکریپت نامناسب، نهتنها باعث افزایش تمرکز شما نمیشود؛ بلکه موجب سردرگمی بیش از حد نیز خواهد شد. اگر اسکریپت شما غیراستاندارد باشد مشتری را فراری میدهید و خودتان هم از کارتان متنفر خواهید شد. در مقاله متون فروش تلفنی قدرتمند به شما توضیح دادهایم که چطور باید اسکریپتی جذاب و مفید بسازید. مقاله متون فروش تلفنی قدرتمند میتوانید به شما کمک کند اسکریپت مناسب را پیدا کنید.
متهم شماره دو: اشتباه در ثبت اطلاعات مشتری
این یکی همیشه سروکلهاش پیدا میشود. کافی است حین برقراری مکالمه تمرکز نداشته باشید، وقتی به خودتان بیایید، میبینید صفحهتان پر از اطلاعاتی است که احتمالاً هیچکدام درست نیستند. آیا در آینده روی صحبت مجدد با مشتری را دارید؟
متهم شماره سه: زمان نامناسب
قاتل اصلی تماسهای بازاریابی، ایشان هستند: زمان نامناسب. باید بهترین زمان برای زنگ زدن را انتخاب کنید. فرض کنید مشتری در روز شنبه، ساعت 9 صبح سرش بسیار شلوغ باشد، اگر با او یک تماس سرد برقرار کنید، جرقه انفجار انبار باروت را زدهاید. قطعاً شما هم از این انفجار جان سالم به در نمیبرید!
راستش را بخواهید شناسایی و دستگیری این مجرم اصلاً کار سختی نیست. در ادامه با ما همراه باشید تا تمام مشخصاتش را روی دایره بریزیم!
اگر دنبال بدترین زمان تماس گرفتن هستید، در این زمانها تماس بگیرید
نمیتوان هروقت دلتان خواست گوشی تلفن را بردارید و به مشتری زنگ بزنید. یک طرف این تماس، مشتری شما است. اگر احساس کند که مزاحمش شدهاید، برای همیشه او را از دست خواهید داد. میدانید بدترین روزهایی که میتوانید با مشتری تماس بگیرید چه روزهایی است؟ شنبه و جمعه.
در روز شنبه پیگیری امور هفته جدید و برنامهریزی آغاز میشود. راستش را بخواهید، در یک روز شلوغ با حجم عظیمی از کارها، مخاطب هیچ میلی به صحبت کردن با یک کارشناس فروش ندارد. همچنین جمعهها روز استراحت است و نباید خلوت و آرامش مشتری را به هم بزنید.
علاوه بر روز برقراری تماس، ساعت آن نیز مهم است. ساعات اولیه روز مثلاً ساعت 7 الی 8 صبح، اصلاً زمان مناسبی نیست. افراد حرفهای در ساعات اولیه روز در حال پیگیری امور و انجام کارها هستند. اگر در این ساعات تماس بگیرید، ممکن است هیچ کسی جواب تلفن شما را ندهد.
تا اینجای مطلب فهمیدیم که نباید در روزها و ساعات کاری شلوغ با مشتری تماس بگیریم. اما بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی چه زمانی است؟
بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی؛ تیری وسط سیبل
اگر میخواهید یک تماس موفق داشته باشید، باید به طرز زیرکانهای جای خودتان را در برنامه روزانه مشتری پیدا کنید. باید روز و ساعت مناسب را پیدا کنید، سپس در تماس تلفنی شیرجه بزنید. شاید بپرسید چرا برقراری تماس در زمان مناسب آنقدر اهمیت دارد؟ در پاسخ باید بگوییم، اگر در زمان مناسب تماس بگیرید، احتمال موفقیت 49 درصد افزایش مییابد. چه دلیلی بهتر از این میخواهید؟
میخواهید بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی را بدانید؟ به ادامه مطلب توجه کنید.
روز مناسب
یکشنبه و دوشنبه روزهای طلایی برای تماس هستند. در روزهای یکشنبه و دوشنبه، کارهای مردم سبکتر از روز شنبه است. راستش را بخواهید، دوشنبه روز محبوب ما برای بازاریابی تلفنی است. چون اکثر برنامهریزیها و کارهای سنگین در شنبه و یکشنبه انجام شدهاند و دوشنبه بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی است. همچنین روز سهشنبه هم میتواند روز مناسبی باشد. اما مراقب چهارشنبهها و جمعهها باشید! در این دو روز تماس تلفنی اصلاً پیشنهاد نمیشود.
ساعت مناسب
میخواهیم دو ساعت طلایی را به شما معرفی کنیم. اگر در این دو زمان با مشتری تماس بگیرید احتمال پیروزی شما چندین برابر خواهد شد. اولین زمان مناسب، بین ساعت 11 الی 12 ظهر است. در این زمان حجم زیادی از وظایف انجام شده است و احتمالاً کارکنان منتظر رسیدن تایم ناهار هستند.
زمان مناسب دیگر، بین ساعت 4 الی 5 بعدازظهر است. در این زمان افراد 80% از وظایف خود را تکمیل کردهاند و برای پایان یافتن روز کاری و بازگشت به خانه اشتیاق دارند. درحالیکه مشتری پشت میز کارش نشسته و عقربه ساعتشمار را برای پایان روزکاری تعقیب میکند، میتوانید از این فرصت استفاده کنید. مطابق تحقیقات CALLHIPPO، ساعت 4 الی 5 بعدازظهر بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی است.
چه زمانی به سرنخها پاسخ بدهیم؟
مطمئن هستیم شما هم عاشق سرنخها هستید. مشتری خودش با شما تماس گرفته است. این یعنی از قبل به محصول شما علاقهمند است و نصف مسیر را خودش رفته است. چه چیزی بهتر از این؟ اما این علاقه تا کی دوام میآورد؟
در عرض کمتر از یک ساعت باید به سرنخها جواب بدهید. تا تنور داغ است بچسبانید! وگرنه مشتری را از دست خواهید داد. شاید بپرسید مگر یک ساعت دیر و زود چه فرقی دارد؟ فرقش اینجاست؛ تفاوت بین تعداد پاسخها در ساعت اول و تعداد پاسخها در ساعت دوم، 400% است. این آمار شگفتانگیز به نظر میرسد! پس مراقب باشید که دیر نشود.
نکات مهمی که نجاتتان میدهند
حالا میخواهم چند نکته طلایی را به شما هدیه کنیم. در مقاله “در فروش تلفنی چطور صحبت کنیم؟” نکات ارزشمندی برای برقراری تماس فروش بیان کردیم. حالا میخواهیم چند مورد از بهترین نکات را برایتان شرح دهیم تا بتوانید میزان موفقیت خود را چندید برابر کنید.
نوشابه انرژیزا
بهترین کاری که میتوانید برای تحتتأثیر قراردادن مشتری انجام دهید، این است که درست مثل نوشابه انرژیزا باشید. به حدی پرانرژی باشید که انرژیتان به مشتری هم منتقل شود. اگر در بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی تماس گرفته باشید، هم خودتان و هم مشتری فرصت برقراری یک تماس هیجانانگیز را خواهید داشت.
“با صدای بلند و با افتخار صحبت کنید”
دانیل موریل مدیرعامل سابق Mattermark
مشتری را قلقلک بدهید
میدانید چه چیزی مشتری را وسوسه میکند که محصول شما را بخرد؟ اینکه بفهمد شخصی یا اشخاص دیگری آن را خریداری کردهاند و مشکل آنها برطرف شده یا حسابی به کمک آنها آمده است. حالا که این نکته را میدانید، از این به بعد در تماسهایتان داستانهای واقعی از مشتریهایی که محصول شما را خریداری کردهاند و دغدغه آنها برطرف شده، تعریف کنید.
بشنوید تا شنیده شوید
وقتی در یک تماس سرد برنده میشوید که مشتری بیشتر صحبت کند و شما بیشتر گوش بدهید. بگذارید هر چه دل تنگش میخواهد بگوید! از فرصت استفاده کنید و دغدغهها و مشکلات مشتری را لابهلای حرفهایش کنکاش کنید. تمام حرفهای مشتری سرنخهایی برای ادامه تماس به شما میدهد. پس در بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی، شنونده خوبی باشید.
قبل از شلیک، آماده شوید
گوشی تلفن را برمیدارید تا با مشتری تماس بگیرید. تازه این سؤال در ذهنتان شکل میگیرد که چه باید بگویم؟ ناگهان مشتری پاسخ میدهد و شما دستپاچه میشوید و همان عبارات همیشگی را به کار میگیرید. پایان این تماس به شکست منجر میشود. همه میدانیم که نباید چنین اتفاقی بیفتد. اما چاره چیست؟
مهم نیست که چقدر حرفهای یا آماتور هستید. بههرحال قبل از تماس باید تمرین داشته باشید. اسکریپت را مرور کنید. اطلاعات محصول و شرکت را یادداشت کنید تا مطمئن شوید چیزی از قلم نیفتد. بدانید با چه کسی طرف هستید و چه مشکلات یا چالشهایی دارد. درصورتیکه بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی را انتخاب کرده باشید و یک تمرین عالی هم قبل از تماس داشته باشید، احتمال موفقیت شما بیش از 70 درصد افزایش خواهد یافت.
تو برای من چیزی بیشتر از یک مشتری ساده هستی!
کاری کنید مشتری بفهمد که دغدغههایش برای شما مهم است. نباید احساس کند که به چشم یک کارت عابربانک به او نگاه میکنید. تا جایی که مشتری اجازه میدهد با او صمیمی شوید. اجازه دهید مشکلات و توقعاتش را بیان کند و با او ابراز همدردی کنید. سپس میتوانید محصولتان را بهعنوان یک راهحل مناسب به او پیشنهاد دهید.
کلام پایانی
بهترین زمان تماس برای بازاریابی تلفنی را چه کسی تعیین میکند؟ مشتری. چه کسی باید محصول شما را خریداری کند و سود را عایدتان کند؟ مشتری. رضایت چه کسی موجب تبلیغ محصول شما خواهد شد؟ مشتری.
میبینید؟ مشتری محور اصلی کسبوکار شما است؛ بنابراین باید در درستترین زمان و به بهترین شیوه ممکن با او ارتباط برقرار کنید. فرایند فروش تلفنی واقعاً حساس است. در این مقاله بهترین زمان برای بازاریابی تلفنی را به طور مفصل شرح دادیم. در نهایت 5 نکته طلایی دریافت کردید که میتوانند تماس شما را متحول کنند. راستی اگر میخواهید بدانید در بازاریابی تلفنب چی باید بگیم٬ مقاله در بازاریابی تلفنی چه بگوییم؟ را مطالعه کنید.
برای اینکه یک تماس موفق داشته باشید، نکات و اصولی که در این مقاله بیان شد را بهدرستی دنبال کنید. در این صورت خواهید دید که خود مشتری به دنبال شما میآید. حتما به بقیه درسنامه های آموزش فروش تلفنی هم سر بزنید. حتما بدردتان خواهد خورد
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
میانگین امتیازها: 4.3 / 5. تعداد رأیها: 4
کسی امتیازی ثبت نکرده! اولین نفر باشید!
پاسخها